Domácí celozrnné tortilly

INGREDIENCE:

  • 350g celozrnné mouky jemně mleté (pokud nechcete celozrnnou, můžete použít hladkou)
  • 150ml vody
  • 30 ml oleje
  • 5-7g soli

POSTUP:

  • Všechny ingredience vypracujeme v hladké tužší těsto (ručně nebo robotem) a necháme 30 minut odpočinout pod utěrkou.
  • Těsto rozdělíme na 10 dílů (kdo chce, může rozdělit na míň, záleží, jak velké tortilly chcete). Každý díl ještě jednou propracujeme a pomoučníme.
  • Z každého dílu vyválíme placku cca 2mm tlustou.
  • Rozpálíme nepřilnavou pánev, stáhneme na střední stupeň a každou placku pečeme na sucho cca 20 sekund z každé strany (je to hodně individuální, každou tortillu jsem dělala jinak dlouho, to poznáte, až to bude hotové – začnou se na ní dělat hnědé fleky
  • Pokládáme na navlhčené utěrky nebo hotové tortilly dáváme do igelitového sáčku, aby neztvrdl.