Domácí celozrnné tortilly
INGREDIENCE:
- 350g celozrnné mouky jemně mleté (pokud nechcete celozrnnou, můžete použít hladkou)
- 150ml vody
- 30 ml oleje
- 5-7g soli
POSTUP:
- Všechny ingredience vypracujeme v hladké tužší těsto (ručně nebo robotem) a necháme 30 minut odpočinout pod utěrkou.
- Těsto rozdělíme na 10 dílů (kdo chce, může rozdělit na míň, záleží, jak velké tortilly chcete). Každý díl ještě jednou propracujeme a pomoučníme.
- Z každého dílu vyválíme placku cca 2mm tlustou.
- Rozpálíme nepřilnavou pánev, stáhneme na střední stupeň a každou placku pečeme na sucho cca 20 sekund z každé strany (je to hodně individuální, každou tortillu jsem dělala jinak dlouho, to poznáte, až to bude hotové – začnou se na ní dělat hnědé fleky
- Pokládáme na navlhčené utěrky nebo hotové tortilly dáváme do igelitového sáčku, aby neztvrdl.