Květákový kuskus s granátovým jablkem

Seznam ingrediencí

  • 600 g růžiček květáku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100 g sýru cottage
  • dužina z poloviny granátového jablka
  • sůl
  • pepř
  • hrst čerstvých listů bazalky

 

  • Postup přípravy

    1. Růžičky květáku nastrouháme nebo rozmixujeme na drobno.
    2. Nastrouhaný květák dáme do hrnce a zalijeme troškou vody, aby sloupec byl cca 2 cm.
    3. Květák podusíme pod pokličkou 10 minut a poté slijeme přebytečnou vodu.
    4. Květák necháme vychladnout promícháme s olejem, cottage sýrem a bazalkou.
    5. Vše dochutíme solí a pepřem.
    6. Nakonec přidáme granátovou dužinu a podáváme.

    Nutriční informace na jednu porci

    Kcal Bílkoviny Sacharidy Tuky
    207 13g 15g 11g