Mrkvovo-jablečné bábovičky

Dnes jsem pro vás připravila recept na zdravé mrkvovo-jablečné bábovičky, které si můžete dát k snídani nebo odpolednímu kafíčku. Díky ovesným vločkám jsou krásně nadýchané a nastrouhaná jablíčka jim dodají na šťavnatosti. Přidat do nich můžete například vlašské ořechy, slunečnicová semínka nebo rozinky. Pokud trpíte alergií na lepek, použijte bezlepkové ovesné vločky :-)
Budeme potřebovat (na 6 bábovek): 

2 menší jablka

  • 2 menší mrkve
  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 100 g pohankové nebo špaldové mouky
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 100 ml rostlinného mléka
  • 3 vejce
  • med nebo datlový sirup (dle chuti)
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • skořice
  • hrst nasekaných ořechů
  • hrst rozinek

Postup: Jablka a mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Přidáme ostatní suroviny a vše pořádně promícháme. Hotovým těstem plníme formu na mini bábovky kterou potřeme kokosovým olejem. Pokud tuto formu nemáte, můžete použít klasický plech na muffiny. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 25-30 minut.

Dobrou chuť :-)