Šmakouní minidortíky

Šmakoun opravdu existuje :-) Někteří ho možná znáte, někteří se s ním setkáváte poprvé. Takže ve zkratce – Šmakoun se vyrábí z čistého vaječného bílku jeho tepelnou úpravou bez chemických látek a konzervantů. Tato metoda je patentově chráněnou českou technologií. Šmakoun má vysoký obsah kvalitních živočišných bílkovin, minimum tuků, cukrů, cholesterolu, lepku a nízkou kalorickou hodnotu. Velice dobře se s ním vaří. Snadno se strouhá, krájí, mele – lze jej tepelně zpracovávat – zapékat, restovat, dusit nebo vařit. Je vhodný pro diabetiky i celiaky, profesionální sportovce i všechny lidi, kteří chtějí něco udělat se svým jídelníčkem. Šmakouna oceňují a doporučují výživoví poradci i odborníci na výživu. Všechny Šmakouní dobroty a ostatní informace naleznete na http://www.smacker.cz.

Budeme potřebovat (na 9 dortíků):

  • 200 g meruňkového Šmakouna
  • 2 lžíce odtučněného tvarohu
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • 1 hrnek sušených datlí
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 2 lžíce slunečnicových semínek
  • 1 lžíce kokosového oleje 
Postup: Datle namočíme na 10 minut do vody. Po 10 minutách vodu slijeme, datle vhodíme do mixéru, přidáme vločky, slunečnicová semínka a kokosový olej. Vše rozmixujeme na hladkou hmotu. Tuto hmotu pak vtlačíme do silikonových formiček na muffiny. Já jsem použila formu ve tvaru srdíček. Korpus by měl být cca 1 cm vysoký (viz.fotka). Pak v mixéru rozmixujeme šmakouna, tvaroh a kokos na hladký krém. Ten pak navrstvíme na datlový korpus a dortíky necháme vychladnout v lednici. Po vychlazení můžeme podávat například s omáčkou z rozmixovaného ovoce nebo jen tak.
Dobrou chuť :-)