Špenátová roláda bez mouky

Výhoda na ní je taková, že nepotřebujete žádnou mouku. Je proto vhodná jak pro dělenou stravu, tak neobsahuje skoro žádné kalorie. A co největší plus, že chutná opravdu skvěle!

Ingredience:

400 g čerstvého nebo mraženého špenátu (porce, celý, ne protlak)

2 vejce

Půl lžičky hořcice

Na náplň:

Tvaroh +  křen + šunka

Tvaroh + křen + uzený losos

Tvaroh + česnek + šunka

Riccota + cokoliv…

Můžete zvolit nepřeberné množství náplní, které vás jen napadnou. Pokud nemáte riccotu ,použijte obyčejný tvaroh a doplňte jej bylinkami a dalšími ingrediencemi podle chuti. Fantazii se meze nekladou. Já jsem plnila tvarohem proto, že má nízkou energetickou hodnotu a není tak tučný, jako například lučina. Klidně ale můžete použit i lučinu, tavený sýr, marascapone, buko, pomazánkové máslo s různými příchutěmi, různé domácí pomazánky atd. Na nádivku můžete položit salám, olivy, šunku, tvrdý sýr, tuňáka, uzeného lososa, kapary, zeleninu atd. prostě co vás napadne!

Do špenátu přidejte půl lžičky hořčice a žloutky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně jej zapracujte ke špenátu. Směs natřete na pečící papír a pečte v předehřáté troubě asi dvacet minut na 180 stupňů. Poté nechte plát vychladnout. Mezitím si připravte jakoukoliv nádivku. Až je těsto vychladlé, opatrně nožem nebo silikonovou stěrkou oddělte od pečícího papíru. Namažte náplni a opatrně srolujte. Mezitím si připravte jakoukoliv nádivku. Až je těsto vychladlé, opatrně nožem nebo silikonovou stěrkou oddělte od pečícího papíru. Namažte náplni a opatrně srolujte. Dejte na chvíli odpočinou do lednice, aby vše zatuhlo. Podávejte jen tak, nebo jakou součást studených mís, případně jako hlavní chod:) dobrou chuť!