Špenátový krém s kokosem

Jaro nám klepe pomalu na dveře a i když to venku na jarní počasí zatím nevypadá, nic nebrání tomu, abychom si připravili nějaký jarní recept.Do špenátové polévky přidejte kvůli chuti a barvě také trochu zelené petrželky. Ta obsahuje spoustu vitamínu C a čistí krev. Pokud tedy hledáte jídlo proti jarní únavě, je tahle polévka přesně to pravé.
Budeme potřebovat:

  • šalotka
  • listový špenát
  • hladkolistá petrželka
  • zeleninový vývar
  • cca 3 brambory
  • sůl, pepř
  • řepkový olej
  • kokosové plátky
 
Postup: Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme špenát, petrželku a brambory. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme do změknutí brambor. Na závěr polévku rozmixujeme na hladký krém, ochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.Na závěr polévku ozdobte plátky kokosu. Dodají polévce zajímavou chuť a hezky křupou.

Dobrou chuť :-)