Tuňákové muffinky bez mouky

Recept na muffinky s tuňákem a celerem

  • Na 12 muffinu:
  • 1/3 bulvy celeru
  • 6 vajec
  • tuňák v konzervě 160g
  • Na ozdobu:
  • lístky špenátu
  • sušená rajčata

Celer očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. V neočištěném stavu bylo celeru 300g. Pak jsem ho zapomněla zvážit.

Vejce rozklepneme do misky a dukladne promícháme vidličkou, aby se spojil bílek se žloutkem. Ochutíme pepřem, solí nebo bylinkami.

Připravíme si tuňáka. Použila jsem tuňáka Rio mare v olivovém oleji ( toho většího 160g). Slejte olej nebo šťávu, aby vám zůstalo pouze maso.

Formu na muffiny vymažeme lehce olivovým olejem.

Nejdříve dáme vrstvu strouhaného celeru. Na ni kostičku tuňáka a opet celer.  Tuňák by měl být tzv. v celeru zabalený, aby se objevil až po nakounutí.

Nakonec zalejeme vajíčkem.

Pro malé vylepšení a pestrost doporučuji vmíchat do některých muffinků lístky špenátu nebo sušená rajčata.  Také ozdobit muffinky můžete špenátem a sušenými rajčaty. Jen pozor, horkovzduch je na vrchu připaluje.

Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 30 min.